Tramadol misbrug,
En infoguide

Misbrug af tramadol eller andre opiater kan medføre alvorlig afhængighed, stofferne er tit nært beslægtet med heroin og afhængigheden er af samme alvorlighed. 

tramadol misbrug

Smertestillende medicin

Tramadol og andre opioider bruges normalt som smertestillende medicin, der har dog de seneste årtier været en trist tendens med flere og flere som bliver afhængige  og har svært ved at komme ud af afhængigheden bagefter.

Det har vist sig at det ofte er unge som bliver afhængige af tramadol, dette er tit fordi at pillerne ikke bliver anset som stoffer og det er derfor i nogle kredse mere socialt acceptabelt.

Misbrug af opioider er dog absolut ikke begrænset til unge, voksne kan sagtens også falde i et misbrug af dem. Opioider bliver tit brugt som smertestillende efter ulykker, det sker dog engang imellem at folk bagefter bliver afhængige af dem.  

Tramadol misbrug hos unge

SSP meldte i 2023 om at der har været en stigning i forhold til antallet af unge misbrugere som benytter sig af opioider. Dette er særdeles problematisk, da unge kan tit have svært ved at komme ud af et opioidmisbrug på egen hånd.

De unge som benytter sig af opioider bliver ofte introduceret til det af venner eller gennem kultur indflydelse fra USA hvor især glorificeringen af som eksempel xanax fra forskellige rappere har medført et stigning af forbruget blandt unge.

Tramadol misbrug blandt unge skal tages alvorligt, hvis du har en ung med et misbrug af tramadol, så er det en god ide at søge om hjælp og komme i gang med behandling hurtigst muligt. 

Unge bliver ofte meget hurtigt afhængige af stærkt smertestillende medicin som dolol, den intense rus fanger ofte unge som får svært ved at komme ud af afhængigheden på egen hånd.

Unge er tit også mere risikovillige og kender ikke konsekvenserne som et forkert brug af pillerne kan have. 

Det har været flere tilfælde hvor kiosker er blevet taget i at sælge tramadol og andet receptpligtigt medicin, handlen florerer også på diverse facebookgrupper og snapchat.

For unge der kender til internettet og er vokset op med det, er det desværre utroligt let at få fat i dem.

 

Det er ikke kun tramadol som misbruges af unge eller andre, det er en bred kam af forskellige slags smertestillende eller anden receptpligtig medicin.

Det kan være alt fra xanax, oxycontin til valium som misbruges af unge. 

Detektion af opioidmisbrug

Det kan være rigtigt svært at afsløre et forbrug af opioider, der findes et utal af forskellige opioider. Derfor anbefaler vi at man bruger en test, som tester bredt, hvis man ønsker at detektere for eksempel et tramadol misbrug. 

Det skal altid huskes at en test ikke kan stå alene i forhold til behandling af et misbrug, hvis testen er positiv så skal man ALTID søge professionel rådgivning hos en misbrugskonsulent. 

Køb en multi opioidtest
En multi opioidtest kan detektere en bred ramme af forskellige slags opioider, dette inkluderer tramadol og mange andre!

Behandling af misbruget

Et misbrug af tramadol er ofte meget kompleks og ikke noget man skal prøve at løse på egen hånd, det kræver normal professionel hjælp. 

Behandling kan enten ske ved hjælp af ambulant behandling eller alternativt døgnbehandling i et misbrugscenter. Udredning af forskellige psykologiske traumer eller gruppeterapi er også effektive behandlingsmåder. 

Grundet tramadol og andre opioiders stærke afhængigheds virkning, så kan afrusning være et effektivt værktøj, så man får de bedste rammer for at ikke falde i igen. 

Find et behandlingsted

Se vores liste over misbrugscentre i Danmark og få et hurtigt overblik over de behandlings løsninger der tilbydes.